AYDIN / İNCİRLİOVA - Acarlar Anaokulu

Ara

Öğrencilerimizle bugün dünyaca ünlü ressamları ve eserlerini öğrendik. Çocuklar kendilerine sunulan Pablo Picasso, Vincet Van Gogh, Salvador Dali, Guiseppe Arcimboldo, Osman Hamdi Bey, Abidin Dino ve Frida Kahlo gibi ressamlar ve eserlerini inceleyip gruplara ayrıldılar. Her grup seçtiği eseri artık malzemeler, kesme yapıştırma ve boyama gibi teknikleri kullanarak kendi yorumuyla yeniden çalıştı.

Ara

Hoş Geldin Kış diyerek kartoplarımızı elimize aldık ve  çılgınlar gibi müzik eşliğinde eğlendik.Ellerimizdeki karlara rağmen  minik yüreklerimiz sıcacıktı.

Ara

Toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanır.  Acarlar Anaokulu olarak bugünü öğrencilerimizle birlikte drama etkinlikleri boyama çalışmaları günün anlam ve önemini anlatan kısa filmler izleyerek geçirdik.

Kas

Başöğretmen Atatürk Der ki:Dünyanın her yerinde Öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Öğrencilerimiz okulumuz öğretmenlerini ziyaret ederek bu özel günü kutladı ve yapmış oldukları minik hediyelerini takdim ettiler.

Kas

Okul Aile Birliği toplantımızı yaparak ,aile birliği üyelerimizi oy birliğiyle seçtik.Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz öğretmenleri Ceren ÇİÇEK TAŞ ve İkbal KIRKPULAT yürütmüş oldukları "Doğayla Kodluyorum Stemle Okuyorum" e Twinning projesini başarıyla tamamlamış, kalite etiketlerini törenle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÇALIŞKAN'dan teslim almışlardır.

Kas

Öğrencilerimiz hazırlamış olduğu gösterilerini velilerine heyecanla sundular.Şiirler şarkılar danslar eşliğinde Cumhuriyet'in 98. yılı çoşkuyla kutladındık.YAŞASIN CUMHURİYET.....

Ekm

Öğrencilerimizle Birlikte Sonbahar Panosu Hazırlayıp Sebze ve Meyveleri Öğrendik

Ara

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü  Seyfullah OKUMUŞ , İncirliova Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN ve Şube Müdürü Mahmut AY okulumuzu ziyarete geldiler.

Kas

Diyabet Gününde beyaz şekerin zararları hakkında bilgi verilip zararlı-yararlı yiyecekler ile ilgili sohbet edildi. velilere diyabetle ilgili broşürler dağıtıldı.

Kas

Düzenli yürüyüşler, vücudun oksijeni kullanma kapasitesini artırır, büyük kas gruplarını dinamik ve ritmik olarak çalıştırır. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yapılan düzenli yürüyüşler dakikada 6 kalori harcanmasını sağlar. Kilo almayı engelleyerek, vücutta yağ oranının azalmasına yardımcı olur. Yürüyüş kemikleri güçlendirir, kilonun korunmasını, kalp ve akciğer sağlığının kontrol altına alınmasını kolaylaştırır.

Kas

Ey yükselen yeni nesil ! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.  M. Kemal ATATÜRK.

Nis

STEM KEŞİF HAFTASI (STEM Discovery Week 2018) Kapsamında okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin yapmış olduğu materyaller çocuklar tarafından sergilendi. 2017-2018 Eğitim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmaya pilot okul olarak katılım sağladık. Matematik , Fen , Sanat, Okuma-Yazma,Oyun ve diğer  etkinliklerde bütünleştirilmiş planlarla uygulamalar yapıldı ve devam etmekte.

STEM eğitimi, farklı disiplinleri bir araya getiren((Science, Technology, Engineering, Mathematichs), bireylerin disiplinlerarası çalışmasına ve derinlemesine öğrenmesine yol açan, öğrendikleri bilgileri günlük yaşamla ilişkilendirmesine fırsat sunan ve öğrencilerin 21. yy yaşam becerileri gelişmesine katkı sunan, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm seviyeleri kapsayan bir eğitim yaklaşımıdır.

Okul öncesi dönemde çocukların yürütücü işlev becerilerini aktive eden STEM yaklaşımı kullanılarak hazırlanan etkinlikler bir laboratuvar ortamında veya özel ya da pahalı araç gereçler kullanılarak yapılabilir düşüncesi hem çok yaygın hem de çok yanlıştır. Okul öncesi STEM yaklaşımında bilim etkinliklerini; su, toprak keşfi, kayaları, yaprakları karşılaştırma, sınıflandırma, zıtlaştırma, yakalanan bir böcekte kaç ayak olduğunun araştırılması, büyüteçle bakılması gibi birçok basit etkinliklerden oluşmaktadır. Teknoloji etkinlikleri; bilgisayarları, tabletleri ve aynı zamanda dişliler, tekerlekler ve makaralar gibi basit makinelerin kullanıldığı etkinlikleri içermekte, Mühendislik etkinlikleri; bloklarla, yapı-inşa oyuncakları ile pet bardakları vb. içermekte Matematik etkinlikleri; sayma, şekillerle eşleştirme ve ölçme faaliyetlerini içermektedir.