T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / İNCİRLİOVA - Acarlar Anaokulu

Acarlar Anaokulu

Telefon
2565957877
Belgegeçer
0
WEB
https://acarlaranaokulu.meb.k12.tr
Adres
ACARLAR MAH. 1831 SK. AÇARLAR ANAOKULU BLOK NO: 2 İNCİRLİOVA / AYDIN
Vizyon
Dezavantajlarını avantaja çevirmiş kalite normlarının üzerinde bir okul olmak.
Misyon
Milli Eğitimin ve Okul Öncesi eğitimin ilkeleri ve amaçları doğrultusunda akademik açıdan geleceğe hazır, değerlerine sahip çıkan, ahlaklı , kendini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerleyen bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Avrupa Birliği Comenius Projelerine katılım sağlanmıştır.Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında “ Haklarımla Beni Koru; Save My Life With My Rights “ adlı projemiz ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında “Duygusal Ekoloji “ adlı projemiz kabul edilmiştir. Uluslararası Eko Okullar Programı Yeşil Bayrak sahibidir. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikasına sahiptir.
Öğretmen :10
Öğrenci :166
Derslik :5
Kütüphane Kitap Sayısı :210
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Saatler
07.50-12.50 13:05-18:05
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
İncirliova ve Aydına Minibüs seferleri ve Özel Taşıt
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Acarlar Mahallesi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İncirliova 5km. Aydın a 12 km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Eğlenerek Hareket Edelim Sağlıklı Beslenelim projesi etkinlikleri yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Minik Tema Etkinlikleri yürütülmektedir. STEM ve Eko Okul Çalışmaları kapsamında her ay bilimsel etkinlikler uygulanmaktadır.
Proje Çalışmaları
1-Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. 2-Beslenme Dostu Okul :Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. 3-Erasmus+ KA2 projesi ve E-Twinning Projesi yürütülmektedir. 4-İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bu Benim Kitabım", "Aile Ziyareti" yerel projeleri yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2009-2012 Yılları arasında Avrupa Birliği HayatBoyu Öğrenme Programı kapsamında ,Okulumuzun koordinatör olduğu İngiltere, İsveç, Romanya, Bulgaristan, İspanya ortaklı "Bring Outdoors İnside" isimli Comenius projesi başarıyla yürütülmüştür. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında “ Haklarımla Beni Koru; Save My Life With My Rights “ adlı projemiz ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında “Duygusal Ekoloji “ adlı projemiz kabul edilmiştir.Projelerimiz başarı ile tamamlanmıştır.
Yazdır